Anouk in gesprek met transvrouw na haatpost op Instagram Shownieuws
Auteur
19/02 10:15

Anouk in gesprek met transvrouw na haatpost op Instagram


Een eerlijk gesprek of pure damage control?

Iedereen en zijn moeder viel over Anouk heen vorige week, toen ze op haar Instagram besloot een foto te plaatsen van bloederig toiletpapier, met als bijschrift dat dát je een vrouw maakt, en je pipi eraf hakken niet. Uiteraard een duidelijke sneer naar transvrouwen, en dat kwam haar op een heleboel narigheid te staan. Even terugkijken dan maar, met onze excuses voor je omhoogkomende ontbijt.

Damage control

Ze nam die woorden niet terug na alle ophef, maar verdomd, vanmorgen stond er ineens een Insta-post online waarin ze aangaf op uitnodiging met een transvrouw in gesprek is geweest. 

Geen damage control of excuses, maar een liefdevol, eerlijk en openhartig gesprek waarin we meerdere inzichten over ons leven met elkaar hebben gedeeld.

Aan alle hartjes en opmerkingen in de comments te zien wordt ze weer omarmd door iedereen, maar veel mensen (waaronder Yvonne Coldeweijer) denken toch ook dat dit juist wél pure damage control is om je carrière zoveel mogelijk te beschermen. De waarheid zal wel in het midden blijven, maar een "transfobe" post maken, daar duidelijk achter blijven staan en inééns 180 graden draaien riekt voor sommigen wel een beetje naar schadebeperking...

Lieve mensen,

Na alle reacties op mijn bericht van vorige week heb ik per mail een uitnodiging gekregen voor een bijzonder en verhelderend ontmoeting met Milly, een transvrouw uit noord-holland. Geen damage control of excuses, maar een liefdevol, eerlijk en openhartig gesprek waarin we meerdere inzichten over ons leven met elkaar hebben gedeeld. Ontzettend fijn en leerzaam.

Lieve Milly, volgende week eindelijk je transgender operatie.
Ik vind je moedig en sterk, en wil je bij deze veel sterkte toewensen.
Deze “tering tyfus terf” zal één van de eerste zijn die binnenkort op je stoep staat om deze belangrijke stap in jouw leven te vieren.

Liefs,
Anouk

/ / Op dit moment bekeken

Meer over
Delen

/ / Reacties