Bijzonder project: een Porsche 718 GT4 RS redden van de modderdood Automotive
Auteur
12/02 11:45

Bijzonder project: een Porsche 718 GT4 RS redden van de modderdood


Hij stond tot aan het dak in de modder

Een Porsche 718 Cayman GT4 RS, met slechts 758 kilometer op de teller, stond 3 dagen lang tot aan het dak in de modder door extreme overstromingen in Slovenië. RS Dynamics, een Duits tuningbedrijf, besloot de uitdaging aan te gaan en de peperdure auto onder handen te nemen.

RS Dynamics

Ondanks de bijna nieuwe staat van de auto, verklaarde de verzekeraar deze total loss vanwege de aanzienlijke schade: de motor zat vast, de auto kon niet rijden, en de elektronica functioneerde niet meer. Het interieur was compleet naar de getver door de modder, met onderdelen die groen uitsloegen en een penetrante modderlucht. Dit houdt in dat vrijwel het gehele interieur vervangen moet worden, inclusief printplaten, elektronica, en de complete bedrading vanwege corrosie.

Ondanks dat de restauratie flink in de papieren kan lopen, is het bedrijf optimistisch omdat de Cayman GT4 RS (zelfs tweedehands) een waardevolle auto blijft. Met zijn 500 pk sterke 4,0-liter motor uit de Porsche 911 GT3, knalt 'ie in 3,4 seconden van 0 naar de 100. Lekker bakkie wel dus!

RS Dynamics
RS Dynamics
RS Dynamics

/ / Deze dingen wil je niet missen

Meer over
Delen

/ / Reacties