Ophef in Enschede: politie rijdt fatbiker omver nadat deze weigert te stoppen Nieuws
Auteur
01/02 11:15

Ophef in Enschede: politie rijdt fatbiker omver nadat deze weigert te stoppen


De gegevens van de agenten worden massaal gedeeld

In Enschede is de nodige commotie ontstaan nadat afgelopen dinsdag een 12-jarige jongen weigerde te stoppen voor de politie. Zij probeerden hem staande te houden vanwege opvallend rijgedrag, maar nadat hij daar geen gehoor aan gaf gooien de agenten het over een andere boeg: ze dwongen hem tot stoppen door hem van de fiets te rijden.

Zo lijkt het in elk geval, want de jongen heeft de aanrijding gefilmd. Kleine kanttekening: de politie geeft zelf aan alleen de bedoeling had om de jongen tot stoppen te dwingen door hem de weg te blokkeren. Hoe dan ook, de gemoederen lopen uiteraard hoog op, de beelden worden massaal gedeeld en zelfs de gegevens van de agenten in kwestie gaan als een lopend vuurtje het internet over.

De politie voelde zich zelfs genoodzaakt te reageren en gaf aan dat de beelden slechts een fragment van een hele situatie was. Ook wezen zij erop dat doxing, oftewel het ongevraagd delen van andermans gegevens, strafbaar is. De fatbike bleek rij-technisch niet in orde en werd voor onderzoek in beslag genomen, de jongen kwam er met wat schaafwonden vanaf. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

📹 Nog wat tijd over? Check het nieuwe videokanaal!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties