BIOS uitlezen...
Throwback naar 1992: de eerste versie van Mortal Kombat veroorzaakte veel ophef Gaming
Auteur
04/02 12:10

Throwback naar 1992: de eerste versie van Mortal Kombat veroorzaakte veel ophef


Sub-zero wins!

Mortal Kombat: wie is er niet groot mee geworden? Nou, vast een heleboel mensen, maar onze redactie wel (ja ja, oud en zo). In 1992 werd de eerste versie van het spel uitgebracht door Midway Games op verschillende platformen, waaronder de Amiga, Game Boy, PC en de SNES. Er was Liu Kang met zijn vliegende trappen, Sub-Zero die tegenstanders kon bevriezen, en Scorpion met zijn legendarische "Get over here!" kettingaanval.

Ophef

Grafisch was het destijds een hoogstandje, want er waren zelfs beelden van echte mensen in verwerkt, wat nog nooit eerder was gebeurd. Maar ook toen bestond ophef al. Ophef over de mate van geweld en bloederige "fatalities" zorgden voor opgetrokken wenkbrauwen bij ouders en politici wereldwijd. Deze commotie leidde uiteindelijk tot de oprichting van het Entertainment Software Rating Board (ESRB) in 1994, een organisatie die leeftijds- en inhoudsbeoordelingen toekent aan videogames. Uiteindelijk zijn er in totaal 11 versies uitgebracht waaronder enkele spin-offs.

Oude beelden

De meesten van ons hebben hun oude Game Boy, SNES of MS-DOS computer destijds bij het grofvuil gezet, maar gelukkig zijn er nog mensen die 'm hebben bewaard waardoor er diverse beelden te vinden zijn van de gameplay destijds. Check hieronder aan aantal heerlijke oldskool pixel-video's!

Acteurs

Beelden van echte acteurs werden in het spel verwerkt, wat uniek was destijds.

Beelden van de Game Boy

Op de Amiga

Op de PC (MS-DOS)

Was al een tikkie beter!

Poll

Poll

Uitgelichte artikelen

Uitgelichte artikelen

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

Reacties

Reacties