BIOS uitlezen...
Mark Zuckerberg biedt excuses aan voor schade door sociale media bij kinderen Nieuws
Auteur
01/02 10:30

Mark Zuckerberg biedt excuses aan voor schade door sociale media bij kinderen


Volgens de Senaat heeft hij "bloed aan zijn handen"

De CEO van Meta (het moederbedrijf achter onder andere Facebook en Instagram) Mark Zuckerberg moest gisteren voor de Amerikaanse Senaat verschijnen vanwege de negatieve impact van sociale media. Hij was niet de enige, want ook de grote bazen van onder meer X, Snap en TikTok moesten zich komen verantwoorden. Amerikaanse politici vinden dat social media een "verwoestende impact" op jongeren hebben en dus werden er de nodige vragen gesteld.

Het Republikeinse congreslid zei dat de bazen bloed aan hun handen hadden, en dat hun product "mensen doodt", waarbij voorbeelden van pesterijen en afpersingen met naaktfoto's werden aangehaald. Na een video, waarin kinderen over hun negatieve ervaringen vertelden, vroeg senator Josh Hawley of Mark Zuckerberg zijn excuses aan de aanwezige families wilde aanbieden. Die kans greep hij dan ook aan.

Het spijt me voor alles wat jullie hebben meegemaakt. Niemand zou moeten doormaken wat jullie families hebben doorgemaakt. Dat is waarom we zoveel investeren en dat blijven we doen, met de hele industrie, om ervoor te zorgen dat niemand hoeft mee te maken wat jullie families hebben meegemaakt.

Veranderingen in het Meta-beleid

Onlangs maakte Meta bekend dat minderjarige Insta- en Facebookgebruikers binnenkort geen "schadelijke"resultaten meer te zien krijgen. Zoeken op bijvoorbeeld eetstoornissen en zelfverminking zou moeten gaan leiden naar een pagina met hulpinstanties. Dit is waarschijnlijk het gevolg van een geplande rechtszaak: het bedrijf wordt door 20 Amerikaanse staten voor de rechter gesleept omdat zij jonge gebruikers zou "gebruiken voor winst" en ze schadelijke resultaten zou laten zien.

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

Reacties

Reacties