BIOS uitlezen...
Marieke Elsinga piswoest want de Radioring 2024 gaat wéér niet naar een vrouw Nieuws
Auteur
22/01 10:00

Marieke Elsinga piswoest want de Radioring 2024 gaat wéér niet naar een vrouw


Leuk hè, al die genderneutraliteit?

Een jaar geleden werd er vanuit de organisatie van de Radioring, een publieksprijs voor radiopresentatoren, besloten dat die prijs genderneutraal zou gaan worden. Daarvoor waren er verschillende categorieën voor mannen en vrouwen, maar dat was blijkbaar ouderwets. Of kwetsend. Of gewoon stom, weten wij veel. Hoe dan ook, Marieke Elsinga leverde daar direct kritiek op, want de radiowereld bestaat voor het grootste gedeelte uit mannen en dus is de kans groot dat er een man met de prijzen vandoor gaat. AVROTROS legde die kritiek naast zich neer, want genderneutraal paste het best bij deze tijd.

Nou, de winnaars van de eerste genderneutrale Radioring in 2023 waren Rob van Someren, Mattie Valk (voor F1 aan Tafel), Nordin Besling en Giel Beelen. Daar zit weinig vrouw bij, en ook dit jaar gaat er geen enkele prijs naar een vrouw, want de top 5 voor beste presentatoren bestaat uit: Bram Krikke, Domien Verschuuren, Tim op het Broek, Tim Klijn, en Wilfred Genee. Ook bij de genomineerde programma's vind je, als je héél goed zoekt maar liefst één vrouw, en ook als je de genomineerde podcasts gaat zoeken kun je mogelijk ergens een vrouw tegenkomen.

Oftewel, Marieke heeft toch enigszins gelijk gekregen en afgelopen weekend deed ze opnieuw haar beklag op haar Instagram.

IG/mariekeelsinga
IG/mariekeelsinga
IG/mariekeelsinga

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

Meer over
Delen

Reacties

Reacties