BIOS uitlezen...
Een heerlijke Vine-compilatie, omdat de videodienst exact 7 jaar dood is Fun
Auteur
18/01 14:01

Een heerlijke Vine-compilatie, omdat de videodienst exact 7 jaar dood is


Dit blijft toch genieten?

Nu vermaken we jullie regelmatig met Coubcompilaties, maar de echte bazen zullen zich nog wel de videodienst Vine herinneren. Bij de introductie in 2013 werd daar eigenlijk weinig van verwacht, want wat moest je nou in vredesnaam met een service waarmee je alleen videootjes van maximaal 6 seconden kon maken?

Nou, best veel want het medium, dat onderdeel was van Twitter, was superpopulair. In de eerste drie jaar waren er maar liefst 200 miljoen gebruikers die soms ware kunstwerkjes maakten en veel van de video's gingen viral. Uitspraken als "on fleek" en uiteraard de onvergetelijke "what are thoooose?!" komen daar vandaan en de compilaties schoten als paddestoelen de grond uit. Of nou ja, ze verschenen op YouTube.

RIP Vine

Met dat succes kwamen ook de concurrenten, want ineens kon je op elke service korte videootjes maken en zo werd Vine eigenlijk overbodig. De virtuele deuren sloten op 17 januari 2017 (oké, betrapt, we zijn een dag te laat) en dus leek het ons vandaag een mooie gelegenheid om weer eens zo'n Vinecompilatie te plaatsen.

In 2022 plaatste Elon Musk overigens nog een poll op X, met daarin de vraag of Vine terug moet komen. Het antwoord was met 69,6% wel duidelijk, en er werd toen gesuggereerd dat engineers er al mee bezig zouden zijn. We wachten het rustig af.

Ook interessant

Ook interessant

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair