Beelden van rellen op Rotterdam Zuidplein na oproep influencer gaan wereldwijd viraal Nieuws
Auteur
15/01 13:00

Beelden van rellen op Rotterdam Zuidplein na oproep influencer gaan wereldwijd viraal


De oorzaak was een weggeefactie van influencer Divaio

Onlangs kwam influencer Divaio nog in het nieuws omdat hij naar eigen zeggen Geert Wilders had "gepranked" met een contract, maar dit keer komt hij er iets minder positief vanaf. Hij zou namelijk een PlayStation 5 weg gaan geven aan een van zijn volgers, en riep mensen op om afgelopen vrijdag naar Rotterdam Zuidplein te komen.

Daar ontstond totale chaos, want de ME moest ingrijpen om de enorme toestroom jongeren uit elkaar te drijven, waarbij ook met vuurwerk werd gegooid. Winkels sloten hun deuren en klanten vluchtten pashokjes in. Uiteindelijk is er niemand gearresteerd, maar de beelden die gemaakt werden tijdens die actie gaan keihard rond op X. Zelfs grote Amerikaanse kanalen delen de video's, waar ze miljoenen views binnenharken.

Het was overigens niet de eerste keer dat een actie van Divaio op deze manier uit de hand liep: vorig jaar liep een gelijksoortige actie uit de hand toen zijn volgers een kledingwinkel bestormden. Inmiddels heeft de VVD raadsvragen gesteld, zij gaan onderzoeken of de kosten voor dit soort acties op Divaio kunnen worden verhaald.

Veel besproken

Veel besproken

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair