Moskeeën roepen op om verbranden van heilige boeken te verbieden Nieuws
Auteur
14/01 10:47

Moskeeën roepen op om verbranden van heilige boeken te verbieden


Demonstratie in Arnhem loopt uit de hand

Pegida-voorman Edwin Wagensveld vond het - in het kader van vrijheid van meningsuiting - gistermiddag wel weer een goed idee om op een plein een Koran te verbranden.

Hij had overigens bij de gemeente toestemming gevraagd, en gekregen, om samen met 10 anderen een Koran te verbranden op het Jansplein, omdat dit volgens Arnhem "binnen de kaders van wet en regelgeving" valt. De gemeente wilde in de buurt ook een tegendemonstratie faciliteren, maar geheel tegen de verwachting in *kuch* moest de ME ingrijpen omdat Wagensveld en de politie werden aangevallen door woedende moslims.

Burgemeester Ahmed Marcouch begrijpt de emotie bij dit soort acties maar vindt daarbij ook het gebruik van geweld onacceptabel.

Het is heel triest en teleurstellend dat er zoveel geweld is gebruikt. Ik ben daar ontzettend boos over [...] Ik begrijp het verdriet en de emotie die het verbranden van een heilig boek opwekt. Maar geweld is onacceptabel. Ideeën moet je met ideeën bestrijden.

De samenwerkende moskeekoepels willen nu dat het verboden wordt om heilige boeken te verbranden en roepen burgemeesters op om voortaan (bijvoorbeeld) koranverbrandingen te verbieden.

/ / Poll

/ / Nog meer interessants

Meer over
Delen

/ / Reacties