BIOS uitlezen...
Ophef in Amerika: scholieren naar huis gestuurd om illegale migranten op te kunnen vangen Nieuws
Auteur
10/01 13:00

Ophef in Amerika: scholieren naar huis gestuurd om illegale migranten op te kunnen vangen


De James Madison High School in Brooklyn ligt onder vuur

Grote ophef in Brooklyn, want daar zijn leerlingen van de James Madison High School naar huis gestuurd om daar les op afstand te krijgen. Overigens niet standaard met een leraar, want contact met een leerkracht moest van te voren schriftelijk worden aangevraagd, maar dat is niet de reden van de ophef.

De keuze voor het thuisonderwijs ligt namelijk iets gevoeliger: de gymzaal van de school wordt gebruikt om illegalen op te vangen. Zij zaten oorspronkelijk in een tentenkamp op Floyd Bennett Field, maar vanwege een stormwaarschuwing worden zij nu naar de school verplaatst. Daarover ontstond grote ophef, niet in de laatste plaats onder de buurtbewoners en de ouders van de kinderen. In een statement vertelt de gemeente dat het slechts een tijdelijk verblijf is voor de 1.900 "gasten", maar daar wordt weinig van geloofd.

Veel mensen denken dat dit het begin is van een veel langer verblijf, en zelfs Elon Musk reageerde op X. De Republikeinse raadsvrouw Inna Vernikov plaatste een video van de migranten die James Madison High School binnenkomen zonder hun gezichten te hoeven scannen, zoals studenten dat normaal gesproken doen.

De reactie van Elon Musk

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair