KRO-NCRV stopt volledig met X vanwege "weerzinwekkende bagger" over Akwasi Nieuws
Auteur
09/01 11:30

KRO-NCRV stopt volledig met X vanwege "weerzinwekkende bagger" over Akwasi


Het liep op het medium volledig de spuigaten uit

Vaste kijkers van De Slimste Mens, de kennisquiz op NPO1, weten ondertussen dat momenteel Akwasi een van de deelnemers is. Niet onverdienstelijk, want gisteravond was hij nog de slimste, maar het is voor omroep KRO-NCRV wel de reden om volledig met X te stoppen.

De reden is dat Akwasi elke avond trending is, en niet vanwege positieve en enthousiaste berichten over zijn deelname. De omroep deelt mee:

Elke avond is #Akwasi trending op X door alle racistische en negatieve posts. Wij staan als KRO-NCRV voor een samenleving waarin we in harmonie samenleven, een verbonden samenleving. Een socialmediakanaal dat aan zijn gebruikers alle ruimte lijkt te geven voor polarisatie en racisme past daar niet meer bij.

Ook omroepvoorzitter Peter Kuipers heeft inmiddels gereageerd:

X is meer en meer verworden tot een maatschappij-ontwrichtend platform, met anonieme toetsenbordridders die vanachter hun laptop de meest weerzinwekkende bagger tikken. Ik hoop dat andere omroepen en mediabedrijven ook de stap zetten om X niet meer te gebruiken.

Opvallend is dat ook Akwasi zelf inmiddels niet meer op het platform te vinden is: hij verwijst zijn volgers door naar Instagram. X, eerder bekend als Twitter, ligt al langere tijd onder vuur omdat het weigert op te treden tegen desinformatie, haatberichten en ander ongewenst materiaal.

Mensen vallen nog steeds over deze uitspraken van Akwasi uit 2020

Een aantal voorbeeldberichten op X

Veel besproken

Veel besproken

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties