Vertrouwelijke rapportages COA: "Steeds meer geweld in Nederlandse AZC's" Nieuws
Auteur
08/01 11:15

Vertrouwelijke rapportages COA: "Steeds meer geweld in Nederlandse AZC's"


Een echte oplossing lijkt er nog niet te zijn

Dat het met de opvang van asielzoekers in Nederland niet allemaal even vlekkeloos verloopt moge duidelijk zijn. Iedereen herinnert zich nog wel de beelden van Ter Apel, waar mensen noodgedwongen buiten sliepen omdat het aanmeldingscentrum de stroom mensen niet meer aankon.

Het blijkt nu dat dat niet het enige probleem is, want ook het geweld binnen deze AZC's neemt flink toe. Afgelopen jaar was er 6.253 keer sprake van agressie en/of geweld, en in die cijfers zijn de problemen in de nood- en crisisopvang zijn niet meegenomen waardoor het werkelijke aantal nog stukken hoger kan liggen. Al met al zijn dat ruim duizend meer incidenten dan vorig jaar. Deze cijfers komen uit een vertrouwelijk rapport van het COA, dat in handen van De Telegraaf is.

Het draait daarbij overigens niet alleen om geweld tussen de bewoners onderling, maar ook van de bewoners tegenover de medewerkers van de centra. Op Tweede Kerstdag ging het nog helemaal mis toen een Soedanese asielzoeker tekeerging tegen een medewerker, die dusdanig is toegetakeld dat hij of zij niet meer op die locatie wil werken.

/ / Nog meer interessants

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

/ / Reacties