Klimaatactivisten slaan toe in Berlijn en spuiten kerstboom onder met verf Nieuws
Auteur
14/12/2023 09:33

Klimaatactivisten slaan toe in Berlijn en spuiten kerstboom onder met verf


Ook in andere steden werden bomen oranje gespoten.

In Nederland hebben we het afgelopen jaar veel te maken gekregen met activistencollectief Extinction Rebellion, dat onder andere de A12 meerdere dagen bezette in protest tegen de fossiele subsidies. In Duitsland hebben ze protestgroep Letzte Generation, die deze week in het nieuws kwamen vanwege het oranje verven van kerstbomen. Zij hebben onderstaande video op hun social media gezet, met daarbij een statement:

In Berlijn, Oldenburg, Kiel, Leipzig, Rostock, Neurenberg en München hebben we kerstbomen oranje geverfd. Te midden van schitterende lichten, glanzende versieringen en een feestelijke sfeer is het makkelijk te vergeten: We racen met volle snelheid op een catastrofe af en onze regeringen falen op dit moment jammerlijk in Dubai om aan de noodrem te trekken.

Wij roepen op: Laten we samen vreedzaam doen wat mogelijk is om een wereld die 3 graden warmer is nog te voorkomen. Op de regeringen en bedrijven kunnen we daarbij niet hopen. We zijn zelf opgeroepen om actief te worden en burgerlijke ongehoorzaamheid te plegen.

In de comments zijn weinig positieve reacties op de actie te vinden, maar de actiegroep lijkt zich daar weinig van aan te trekken.

/ / Veel besproken

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!
Meer over
Delen

/ / Reacties