BIOS uitlezen...
Beelden: cameraploeg PowNed belaagd bij Sunneklaas-feest op Ameland Nieuws
Auteur
06/12/2023 16:01

Beelden: cameraploeg PowNed belaagd bij Sunneklaas-feest op Ameland


Eilanders wensen geen pottenkijkers

Toen ze om zes uur 's avonds voet aan wal wilde zetten, werden ze - naar eigen zeggen - besprongen door een knokploeg van "twintig à dertig man die op de autoruit sloegen en op de motorkap gingen staan".

Ruwe beelden laten een achtervolging zien die in een botsing eindigt. De politie werd vanuit de auto gewaarschuwd, maar zou volgens verslaggevers terughoudend hebben gereageerd. PowNed meldt dat de lokale politie weigerde kentekens van de betrokkenen uit Ameland op te schrijven en niet bereid was aangifte te registreren. Na veel aandringen stemde de politie ermee in de cameraploeg naar hun hotel te begeleiden, waar "weer mannen in zwarte kleding verzameld waren".

X/dweesie

Wat is Sunneklaas?

Sunneklaas is een traditioneel feest dat jaarlijks op 5 december wordt gevierd op de Waddeneilanden, vooral op Ameland in Nederland. Dit feest is uniek en verschilt aanzienlijk van het bekendere Sinterklaasfeest. Kenmerkend voor Sunneklaas is dat het wordt gevierd in de avond en nacht. Tijdens het feest lopen volwassen mannen, verkleed en vaak gemaskerd, door de straten. Vrouwen, kinderen en toeristen wordt aangeraden binnen te blijven, omdat de viering als een exclusief mannengebeuren wordt beschouwd.

Ook de moeite waard

Ook de moeite waard

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

Reacties

Reacties