Na 4 jaar is het zover: de eerste Tesla Cybertrucks zijn daadwerkelijk geleverd Automotive
Auteur
01/12/2023 13:02

Na 4 jaar is het zover: de eerste Tesla Cybertrucks zijn daadwerkelijk geleverd


3.100 kilo en in 2,7 seconden naar de 100 kilometer per uur!

Het lijkt inmiddels al hééééél lang geleden dat de Cybertruck voor het eerst aan het publiek werd getoond en de reacties op het hoekige gevaarte waren niet van de lucht. De auto leek rechtstreeks uit een science-fictionfilm gereden te zijn en daar was niet iedereen even gecharmeerd van. De introductie verliep ook niet helemaal soepel, want bij een demonstratie van het kogelvrije glas bleek de ruit niet bestand tegen een gegooide honkbal. Kan gebeuren.

Ze zijn er eindelijk

Na de nodige vertragingen is het moment dan intussen eindelijk aangebroken: de eerste Cybertrucks zijn van de band gerold en aan de kopers uitgeleverd. Hij komt in Amerika op de markt in drie uitvoeringen: met achterwielaandrijving, met vierwielaandrijving en als 'Cyberbeast', oftewel in 2,7 seconden naar de 100, een topsnelheid van 209 kilometer per uur en een bereik van 515 kilometer. Uiteraard is dat ook meteen de duurste versie, want hiervoor mag je 99.990 dollar neerleggen.

Het instapmodel met achterwielaandrijving kost "slechts" 60.990 dollar, maar deze is pas in 2025 leverbaar. Of de Cybertruck ook naar Nederland komt is vooralsnog onbekend. De eerste leveringen werden, zoals het Elon Musk, betaamd gedaan met een compleet evenement en livestream.

/ / Ook interessant

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

/ / Reacties