Een nieuw tijdperk van kunstmatige intelligentie: ChatGPT bestaat vandaag exact één jaar Tech
Auteur
30/11/2023 09:25

Een nieuw tijdperk van kunstmatige intelligentie: ChatGPT bestaat vandaag exact één jaar


Hey ChatGPT, schrijf even een artikeltje dan...

In het afgelopen jaar heeft ChatGPT, de AI-chatbot ontwikkeld door OpenAI, een aanzienlijke impact gehad op zowel individuen als bedrijven. Met zijn vermogen om complexe taken te vereenvoudigen en efficiëntie te verhogen, heeft ChatGPT bewezen een waardevolle toevoeging te zijn in diverse sectoren.

De AI-chatbot, die gebruik maakt van GPT-3.5 en later GPT-4, heeft meer dan 100 miljoen gebruikers aangetrokken en ziet bijna 1,5 miljard bezoekers per maand. De snelle adoptie van ChatGPT is ongekend; binnen slechts twee maanden bereikte het 100 miljoen actieve gebruikers, een record dat voorheen door Instagram werd gehouden.

De impact van ChatGPT is vooral merkbaar in de Verenigde Staten en India, met respectievelijk 14,82% en 8,18% van de gebruikers. Deze AI-tool heeft niet alleen de manier veranderd waarop individuen informatie zoeken en verwerken, maar ook hoe bedrijven opereren. Veel bedrijven hebben aanzienlijke besparingen gemeld, variërend van $50.000 tot $70.000, door het gebruik van ChatGPT.

Ondanks enkele interne uitdagingen, blijft ChatGPT zich ontwikkelen en verbeteren. De lancering van de iOS-app, die binnen drie weken 5 miljoen downloads bereikte, en de introductie van ChatGPT Plus, een betaalde versie, zijn slechts enkele van de recente ontwikkelingen. Met zijn vermogen om meer dan 26 talen te begrijpen en tot 25.000 woorden te genereren, blijft ChatGPT een krachtig hulpmiddel voor zowel persoonlijk als professioneel gebruik.

Tot slot: ook dit artikel is uiteraard geproduceerd met ChatGPT op basis van verschillende bronnen, terwijl we zelf een kop koffie dronken. Zie de video hieronder. Lekker man! ☕️

ps. heb je veel ervaring met ChatGPT en snap jij hoe dit wereldje werkt? Stuur ons dan een berichtje want dan kunnen we je misschien wel gebruiken!

/ / Poll

/ / Op dit moment bekeken

Meer over
Delen

/ / Reacties