BIOS uitlezen...
"Uit Noord-Korea gesmokkelde" video laat zien hoe soldaten aan het werk zijn op een bouwterrein Random
Auteur
02/12/2023 13:02

"Uit Noord-Korea gesmokkelde" video laat zien hoe soldaten aan het werk zijn op een bouwterrein


De echtheid valt niet te verifiëren

Voor degenen die niet op de hoogte zijn hebben we een klein stukje Wiki-informatie over Noord-Korea:

Noord-Korea is een totalitaire dictatuur waarin de macht ligt bij de Koreaanse Arbeiderspartij en de Kim-dynastie die het land sinds de oprichting regeert. De politiek leider is Kim Jong-un, de kleinzoon van oprichter Kim Il-sung, die als eeuwig president nog steeds vereerd wordt.

De economie wordt gedomineerd door staatsbedrijven en de landbouw is gecollectiviseerd. Volgens internationale organisaties en gevluchte inwoners maakt het regime zich veelvuldig schuldig aan het organiseren van schijnverkiezingen, mensenrechtenschendingen en het bestaan van concentratiekampen.

Noord-Korea is grotendeels afgeschermd van de buitenwereld, al is het wel lid van de Verenigde Naties. Niemand mag zomaar het land in of uit. China is met afstand de grootste handelspartner. Vanwege het Noord-Koreaanse kernwapenprogramma is het land onderworpen aan internationale sancties.

Oftewel, niet echt een land waar het prettig wonen is, en tevens een land waarover niet alles bekend is omdat er nou eenmaal niet heel veel journalisten het land binnenkomen. Zo af en toe komen er wel beelden voorbij, zoals deze video, die naar verluidt het land uitgesmokkeld zou zijn. Hierop zien we soldaten die te werk worden gesteld op een bouwterrein, al valt de echtheid hiervan niet te verifiëren.

Uitgelichte artikelen

Uitgelichte artikelen

Meer over
Delen

Reacties

Reacties