BIOS uitlezen...
Intamin toont animatie van allersnelste, hoogste én langste achtbaan ter wereld Random
Auteur
15/11/2023 13:02

Intamin toont animatie van allersnelste, hoogste én langste achtbaan ter wereld


Hij zou ergens in 2024 moeten openen!

Nu zijn we in Nederland al best verwend met een heleboel achtbanen, want met 54 werkende exemplaren is er keuze genoeg. Echter houdt het met één record wel op: Untamed (Walibi Holland) heeft tot nog toe de meeste inversies in een hybride achtbaan. De snelste achtbaan ter wereld vind je in Ferrari World in Abu Dhabi (Formula Rossa, 240 kilometer per uur), de hoogste vind je in Six Flags Great Adventure in Amerika (Kingda Ka, 139 meter hoog) en de langste staat in Nagashima Spa Land in Japan (Steel Dragon 2000, 2.479 meter lang).

Er is echter een achtbaan onderweg die al die drie records gaat verpletteren, want in 2024 zal in Saoedi-Arabië een nieuw Six Flags-park worden geopend. Een van de attracties daar wordt Falcon's Flight, en de getallen zijn duizelingwekkend. Het gevaarte wordt maar liefst 195 meter hoog, de treintjes zullen een snelheid van 250 kilometer per uur bereiken en de baan is 4.250 meter lang. De baan is zo bizar dat er een nieuwe categorie voor werd geïntroduceerd: de exa-coaster.

Het bouwen aan de baan zou al in volle gang zijn, en afgelopen weekend toonde fabrikant Intamin de eerste (geanimeerde) beelden én onthulden ze de treinen.

De onthulling van de treinen

Trending vandaag

Trending vandaag

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties