BIOS uitlezen...
De gabber-film "Hardcore Never Dies" is superpopulair en trekt volle zalen Films & Series
Auteur
15/11/2023 10:57

De gabber-film "Hardcore Never Dies" is superpopulair en trekt volle zalen


Een ode aan de Nederlandse subcultuur

Als je enigszins in de jaren 90 bent opgegroeid dan heb je ongetwijfeld de kale koppen, Australians en de Nike Air Maxjes actief meegemaakt. Dankzij de nieuwe Nederlandse film Hardcore Never Dies, een misdaadfilm over de achtergrond van de Rotterdamse gabbercultuur uit de 90's, komt dit allemaal weer voorbij.

Volgens filmwetenschapper Rudi de Boer is de film zo populair omdat het een van de weinige subculturen is die, in binnen- én buitenland, nooit helemaal is verdwenen. Heb je ook de behoefte om even terug naar de jaren 90 te gaan, check hier beneden dan de trailer.

De zeventienjarige Michael (Joes Brauers) woont bij zijn ouders, werkt als tomatenplukker en studeert hard om als pianist toegelaten te worden tot het conservatorium. Zijn oudere broer Danny (Jim Deddes) is uit ander hout gesneden. Danny is een gabber die losgaat op gabberhouse.

Nu in de bios!

Ook interessant

Ook interessant

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties