BIOS uitlezen...
Huisarts die met spoed naar patiënt moest krijgt parkeerboete en moet van rechter betalen Nieuws
Auteur
10/11/2023 14:02

Huisarts die met spoed naar patiënt moest krijgt parkeerboete en moet van rechter betalen


Een hoop mensen zijn het daar mee oneens

Je kunt je er wel een voorstelling bij maken: je krijgt een noodoproep als huisarts, je springt in je auto om naar het bewuste adres in Amsterdam te rijden, zet je auto op de stoep en gaat zo snel mogelijk naar binnen om je patiënt, die in levensgevaar verkeerde, te helpen. Daar zat voor een huisarts uit Heemstede nog een klein staartje aan: ze kreeg een parkeerboete.

Ze was in alle hectiek vergeten haar parkeer-app aan te zetten, en daarnaast was de familie in alle haast ook vergeten om haar kenteken op de bezoekersvergunning aan te melden. Nu kan een parkeerwacht natuurlijk niet zien of iemand een huisarts met een medische noodsituatie is, en dus stapte de huisarts naar de rechter. Ze had verwacht dat die de boete van tafel zou vegen, maar helaas: ze kreeg ongelijk en moet de boete alsnog betalen. Haar juridische raadsman vertelde:

Ik zou juist denken als ik zo'n boete zag en bij de gemeente zou werken: wat een goede daad van deze vrouw, ze heeft goed werk verricht en we bieden haar excuses aan voor de boete die is opgelegd. Maar dat gebeurt niet, en daarin vinden ze zelfs steun bij de rechter.

Want inderdaad, de rechter veegde alle bezwaren van tafel.

Hoewel de rechtbank zich kan voorstellen dat de aandacht van eiseres op het betreffende moment uitging naar het leveren van de vereiste zorg, dat het voor eiseres treurige omstandigheden zijn om in te werken en dat het leveren van terminale zorg zwaar is, heeft zij niet aannemelijk gemaakt dat zij op dat moment absoluut, feitelijk en fysiek niet in staat was om parkeergeld te betalen.

De meeste mensen zijn niet echt blij met parkeerboetes

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

Meer over
Delen

Reacties

Reacties