BIOS uitlezen...
Voor slechts € 175.000,- koop je dit onbewoonbaar verklaarde krot in Tilburg Lifestyle
Auteur
09/11/2023 12:01

Voor slechts € 175.000,- koop je dit onbewoonbaar verklaarde krot in Tilburg


Koopje!

Tijdens onze rondes door Funda worden we steeds weer met de neus op de feiten gedrukt: de woningmarkt is nog steeds oververhit en huizenprijzen blijven torenhoog. We schrokken dan ook dat we zowaar een huisje middenin Tilburg tegenkwamen, waarvoor slechts € 175.000,- betaald hoefde te worden!

Er bleek toch wel een klein addertje onder het gras te zitten. Of nou ja, een joekel van een anaconda. Laten we eerst even de buitenkant bekijken.

De binnenkant is andere koek

Afgezien van de houten plaat voor het raam niet zoveel bijzonders. De binnenkant is echter een heel ander verhaal, maar laten we eerst wat specificaties op een rijtje zetten:

✅ Bouwjaar: 1908
✅ Inhoud: 383 m³
✅ Perceelgrootte: 184 m²
✅ Aantal kamers: 4, waarvan 1 slaapkamer
✅ Aantal badkamers: 0
✅ Energielabel: niet aanwezig
✅ Isolatie: niet aanwezig

Daar komen al wel wat rode vlaggen omhoog, want geen badkamer, isolatie of energielabel? Nee, dit pand staat al jaren leeg en is zelfs onbewoonbaar verklaard. Sterker nog, het huis wordt verkocht met een as is, where is-clausule:

Het is koper bekend dat de onroerende zaak meer dan 115 jaar oud is, dat de onroerende zaak (grondig) gerenoveerd moet worden en dat verkoper de onroerende zaak nooit feitelijk heeft gebruikt. In verband hiermee wil verkoper geen enkele aansprakelijk aanvaarden met betrekking tot zichtbare en onzichtbare/ verborgen gebreken.

Dit betekent dat als de onroerende zaak bij de eigendomsoverdracht niet de (feitelijke) eigenschappen bezit die nodig zijn voor een normaal gebruik als woonhuis, dit voor rekening en risico van koper komt. Met andere woorden: koper koopt de onroerende zaak ‘as is, where is’. Bij het vaststellen van de koopsom is hier rekening mee gehouden. Koper wordt in de gelegenheid gesteld om de onroerende zaak bouwkundig (te laten) onderzoeken.

Mocht je dus twee linkerhanden hebben dan adviseren we je ten stelligste om even verder te zoeken. Laten we toch even een rondleiding doen zodat je precies weet wat er precies gebeuren moet.

Komt u binnen

De uiterst sfeervolle woonkamer met gratis planten

De karakteristieke keuken

Lekker in bad behoort wel tot de mogelijkheden

This is where the magic happens

Slam dunk!

Hebben? Dan moet je snel zijn, want in de basis is het huis al verkocht onder voorbehoud. Maar je weet maar nooit, bieden kan hier!

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

Meer over
Delen

Reacties

Reacties