BIOS uitlezen...
Op gas koken blijkt schadelijker dan gedacht, Twitteraars boos over timing van onderzoek Nieuws
Auteur
08/11/2023 12:01

Op gas koken blijkt schadelijker dan gedacht, Twitteraars boos over timing van onderzoek


Volgens hen is het bemoeienis van de overheid

De energietransitie is in volle gang en veel mensen schakelen daardoor over op elektrisch koken. Gas wordt inmiddels als ouderwets gezien, al zweren de meeste chefkoks daar nog steeds bij, maar uit onderzoek blijkt dat er aan koken op de fossiele brandstof ook risico's zitten.

Er zouden namelijk veel meer giftige gassen zoals stikstofdioxide in je huis aanwezig zijn bij het koken op gas en dat neemt uiteraard gevaren met zich mee. Er werden zo'n 250 huizen in Nederland, Italië, Spanje en Engeland onderzocht en het resultaat was duidelijk: bij mensen die op gas kookten zat er ruim twee keer zoveel NO2 in de lucht als bij mensen die een elektrische plaat gebruikten. In Europa zouden daardoor al 700.000 kinderen astmatische klachten hebben. Het advies van TNO, die het onderzoek hebben uitgevoerd: schakel over op elektrisch koken of neem in elk geval een goede afzuigkap.

"Pure bemoeienis van de overheid"

Veel mensen vinden de timing van het onderzoek echter opvallend, en op X gaat het dan ook stevig tekeer. Volgens hen is het pure bemoeienis van de overheid, en zou dit allemaal aangestuurd zijn om mensen van het gas af te krijgen.

Een aantal reacties op X

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair