Verdeelde reacties op transgender die vertelt last te hebben van PMS Random
Auteur
06/11/2023 17:02

Verdeelde reacties op transgender die vertelt last te hebben van PMS


Hoe werkt dat dan?

De meeste mensen weten het wel: PMS is een vervelende vrouwenkwaal, waarbij je door hormonale schommelingen klachten kunt krijgen, zowel psychisch als lichamelijk.

Deze bezoeker van een Disney-park zegt daar ook zichtbaar last van te hebben, alleen ligt dat verhaal net even anders. Veel mensen vragen zich op social media af of je überhaupt PMS kunt hebben als transgender zijnde, want zonder baarmoeder en eierstokken is het toch echt onmogelijk ongesteld te worden. Echter lijkt het toedienen van vrouwelijke hormonen in sommige gevallen dezelfde klachten te geven, waardoor transpersonen zich in sommige gevallen inderdaad goed beroerd kunnen voelen.

Overigens zeggen sommigen dat er weldegelijk een mannelijke tegenhanger van PMS is, namelijk IMS (Irritable Male Syndrome) dat voor zou kunnen komen als het testosteronniveau te laag is. De klachten zouden ongeveer hetzelfde zijn als bij PMS: stemmingswisselingen, prikkelbaarheid en woede-uitbarstingen. Echter staan de meeste wetenschappers hier nogal sceptisch tegenover.

/ / Op dit moment bekeken

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

/ / Reacties