Zien: een piepjonge Jan-Jaap van der Wal in zijn eerste seizoen van Dit Was Het Nieuws Lifestyle
Auteur
01/11/2023 08:33

Zien: een piepjonge Jan-Jaap van der Wal in zijn eerste seizoen van Dit Was Het Nieuws


De nieuwsquiz Dit Was Het Nieuws is al behoorlijk lang een legendarisch tv-programma. De allereerste uitzending was op 17 mei 1996 (met toentertijd Jacques Klöters en Justus van Oel als gasten) en werd toen ook al gepresenteerd door Harm Edens. Sterker nog, hij is de enige die het tot nog toe alle seizoenen heeft volgehouden!

De eerste teamcaptains waren Thomas Acda en Raoul Heertje, en dat bleef maar liefst 6 seizoenen lang zo, waarna Acda stopte om meer tijd in zijn muzikale carrière te stoppen. Hij werd vervangen door Peter Heerschop, die op zijn beurt weer werd vervangen door Marc-Marie Huijbrechts. Dat ging goed tot 2001, toen Marc-Marie wegens succes een eigen show kreeg en er een lege plek ontstond. Daar werd, toen door de TROS, een opkomend comedian neergezet: Jan-Jaap van der Wal.

Jan-Jaap in 2023

Het begin van een enorme carrière

Jan-Jaap kende Raoul Heertje van hun samenwerking bij Comedy Train en maakte meteen een geweldige indruk bij het televisiepubliek. Sterker nog, hij bleef maar liefst 9 seizoenen teamcaptain, totdat het programma verhuisde naar RTL4 dat op hun beurt koos voor de originele teamcaptains. RTL bleek er in 2015 echter geen trek meer in te hebben en stopte met het programma. Het bleef twee jaar stil, totdat in 2017 de publieke omroep aankondigde een nieuw seizoen te gaan maken met wederom Jan-Jaap van der Wal als captain, samen met Peter Pannekoek. Dat houden ze aardig vol, want de bezetting is sindsdien ongewijzigd.

Ook in België wereldberoemd

Inmiddels is Jan-Jaap uitgegroeid van "die comedian met die hazenlip" (iets waar hij zelf volop grappen over maakte) tot graag geziene televisiegast die inmiddels ook een flinke tv-carrière in België heeft. Hij woont al jaren in Antwerpen, samen met zijn vrouw Eva Duijvestein en zoon Tove.

De beste man is vandaag jarig en is 44 geworden, een prima moment om nog even terug te kijken naar een aflevering uit het eerste seizoen in 2001 (met Katja Schuurman als gast) met een piepjonge, 21-jarige Jan-Jaap en een fragment uit 2002 waarbij Bridget Maasland in het panel zat.

2001

2002

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties