Bedrijf achter OV-chipkaart verdiende al 30 miljoen met geld op verlopen chipkaarten Nieuws
Auteur
31/10/2023 12:02

Bedrijf achter OV-chipkaart verdiende al 30 miljoen met geld op verlopen chipkaarten


Sinds 2009 kunnen we in Nederland reizen met de OV-chipkaart. Het invoeren van dat pasje, die je op moest laden met krediet voordat je deze kon gebruiken, had nogal wat voeten in de aarde. Mensen die vergeten in of uit te checken, storingen, je kent de problemen vast nog wel.

Inmiddels wordt de kaart een beetje uitgefaseerd omdat je voor hetzelfde doel nu je bankpas of mobiel kunt gebruiken. Stuk handiger, want dat scheelt weer een pasje waar je eerst geld op moet zetten. Dat heeft echter wel een ander gevolg: een enorme hoeveelheid mensen heeft nog krediet op hun chipkaart staan, en na 5 jaar is het onmogelijk om het geld nog terug te vragen. Kassa voor Translink, het bedrijf achter de kaart, want zij zouden daar inmiddels al zo'n 30 miljoen aan opgestreken hebben.

Geld terugvragen doe je zo

Dat zouden ze zelf uiteraard zo stil mogelijk houden, en veel mensen weten überhaupt niet dat je geld dat op de pas staat terug kunt vragen. Dat zou ook nog eens extra bemoeilijkt worden door het aantal (6,5 miljoen) anonieme OV-kaarten. Translink zegt dat ze er alles aan doet om het ongebruikte saldo terug te geven, maar uit de jaarverslagen blijkt dat hier weinig van te merken is. Mocht je nog een pas hebben liggen: je geld terugvragen kan hier.

Nog meer interessants

Nog meer interessants

Meer over
Delen

Reacties

Reacties