BIOS uitlezen...
Stephan van Baarle deed tijdens demonstratie weer de beruchte "From the river to the sea"-uitspraak Nieuws
Auteur
31/10/2023 11:01

Stephan van Baarle deed tijdens demonstratie weer de beruchte "From the river to the sea"-uitspraak


Het was een klein relletje in de Tweede Kamer vorige week: Stephan van Baarle (DENK) deed daar de beruchte 'From the river to the sea'-uitspraak, die volgens velen antisemitisch zou zijn. Hij nam die uitspraak niet terug, wat hem op veel kritiek kwam te staan. Afgelopen weekend was hij aanwezig bij een pro-Palestinademonstratie, en ook daar deed hij de uitspraak. Later werd ook oud-kamerlid voor DENK Tunahan Kuzu gespot die de leus ook meeschreeuwde.

Volgens vele onderzoekers is de leus an sich niet antisemitisch, echter heeft deze de afgelopen weken een extra wrange bijklank gekregen. De uitspraak kent een uitgebreide geschiedenis. Sommigen interpreteren het als een roep om Israël hardhandig uit het betreffende gebied te verwijderen, anderen zien het als een pleidooi om een einde te maken aan de onderdrukking van de Palestijnen.

Burgemeester Halsema van Amsterdam bestempelde de slogan eerder als "niet acceptabel". Ze gaf aan dat het Openbaar Ministerie de inzet van deze leus tijdens protesten opnieuw in overweging neemt.

Kuzu deed ook mee

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.

Reacties

Reacties

Personen