22 doden en zeker 50 gewonden na schietpartij in Lewiston (Amerika) Nieuws
Auteur
26/10/2023 09:03

22 doden en zeker 50 gewonden na schietpartij in Lewiston (Amerika)


Het was vannacht helaas weer raak in Amerika. Een 'mass shooting' maakte op een bowlingbaan in Lewiston (Maine) een eind aan 22 levens en zorgde voor minimaal 50 gewonden.

Rond 19.00 uur (lokale tijd) loste een schutter schoten op verschillende locaties, waaronder een bowlingcentrum en een restaurant. Er zouden op dat moment 100 tot 150 personen in het bowlingcentrum aanwezig zijn. De politie van Androscoggin County, waar Lewiston deel van uitmaakt, is direct een zoekactie gestart naar de mannelijke verdachte. Er zijn beelden van hem en zijn auto gepubliceerd, waarop hij met een semi-automatisch geweer te zien is. Niet lang na het incident gaf de politie aan op zoek te zijn naar Robert Card, 40 jaar oud, omschreven als 'gewapend en gevaarlijk'. Ook zou hij lijden aan een mentale stoornis.

Uit politiebronnen blijkt dat hij een erkend wapentrainer is en lid is van de US Army Reserves, de reserve-eenheden van het Amerikaanse leger. Een auto die mogelijk gelinkt wordt aan de incidenten is gevonden in het nabijgelegen Lisbon, ongeveer 12 kilometer verwijderd van Lewiston. Politie raadt inwoners aan om thuis te blijven en ramen en deuren gesloten te houden.

Het is alweer de zoveelste schietpartij in Amerika, maar de laatste keer dat er daarbij meer dan 20 doden vielen was in mei vorig jaar, toen een schutter het vuur opende op een basisschool in Uvalde, Texas.

Een livestream op ABC News

Dit is Robert Card

Ook de moeite waard

Ook de moeite waard

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties