BIOS uitlezen...
Voor dit huis in Amsterdam betaal je meer dan € 25.000,- per vierkante meter Lifestyle
Auteur
10/10/2023 15:02

Voor dit huis in Amsterdam betaal je meer dan € 25.000,- per vierkante meter


Nu komen we in onze Funda-rubriek regelmatig dure woningen tegen, maar vandaag hebben we waarschijnlijk het neusje van de zalm voor je opgeduikeld. De prijs is namelijk € 12.500.000,- en dat houdt in dat je een astronomische € 25.202,- PER VIERKANTE METER betaalt. Welkom op de Diepenbrockstraat te Amsterdam!

Even een kleine vergelijking: ons laatste Funda-artikel bevatte een kerk met een vierkantemeterprijs van € 708,- en da's nét even iets andere koek. Voor dat megabedrag krijg je natuurlijk wel wat: 496 m² woonoppervlak, een filmzaal, een sportzaal en een achtertuin die zo'n beetje in het Beatrixpark ligt.

Een prima investering

De woning kostte in 1987 nog omgerekend zo'n € 420.000,- en dat was toen ook al een enorm bedrag. Anno nu krijg je in diezelfde wijk dus zo'n 17 vierkante meter. Het kan verkeren, en het optrekje bleek dus een goede investering. Wim Duisenberg, PvdA-politicus en zijn vrouw Gretta woonden eerder ook in het pand, wie de huidige bewoners zijn blijft onbekend. Al is er een klein tipje van de sluier opgelicht: ze zouden in de Quote 500 staan.

Check dit ook even

Check dit ook even

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties