BIOS uitlezen...
Johan Derksen onder vuur na uitspraak: "De Joden hebben er een beetje om gevraagd" TV
Auteur
10/10/2023 11:07

Johan Derksen onder vuur na uitspraak: "De Joden hebben er een beetje om gevraagd"


Waar Johan Derksen normaal gesproken altijd kan rekenen op steun vanuit de achterban van Vandaag Inside, vallen zijn uitspraken over de Hamas-aanval op Israël die hij gisteravond deed niet heel erg goed.

De algemeen duider van VI, en tevens geweten van Nederland, analyseerde de reacties in Nederland op de recente oorlogsgruwelen in Israël en bekritiseerde dat politici en de overheid zich meteen achter Israël en de joodse gemeenschap scharen terwijl Nederland ook een grote Palestijnse gemeenschap heeft.

Het spijt me wel, maar ik vind wel dat Nederland er wat popiejopie achteraan holt met Joodse vlaggen halfstok. In Vlaardingen hebben ze een héle grote Palestijnse gemeenschap en die hangen de Joodse vlag halfstok terwijl er op de Gazastrook ook honderden mensen omkomen

Derksen beweert in zijn analyse dat "de Joden" de terreur van Hamas zelf hebben uitgelokt door hun behandeling van de Palestijnse bevolking. Deze uitspraken leverde een golf van verontwaardigde reacties op en uiteraard ook weer de oproep om hem te cancellen.

Bekijk het hele fragment hier 👇

Nog meer interessants

Nog meer interessants

Meer over
Delen

Reacties

Reacties