Gewapende man drong BNNVara-gebouw binnen om Tim Hofman te doden Nieuws
Auteur
09/10/2023 11:04

Gewapende man drong BNNVara-gebouw binnen om Tim Hofman te doden


Presentator Tim Hofman neemt vaak heel duidelijke standpunten in, volgens velen nogal links en 'deugend', en niet iedereen is het daarmee eens. Echter nam één man het wel heel hoog op: hij deed een poging om Tim van het leven te beroven.

Het voorval gebeurde op 6 september, toen de man zich in het pand van BNNVara bij de receptie meldde, waarna de politie werd gebeld. Hij zou eerder die dag al binnen geweest zijn om een ontmoeting met Hofman te regelen, maar dat mislukte. Hij bleek een vuurwapen en een mes bij zich te dragen.

Onduidelijk motief

De man, afkomstig uit Breda, zou geen voormalig werknemer zijn en ook nooit zijn voorgekomen in het programma 'BOOS'. Het motief blijft dan ook onduidelijk en daarover worden gedurende het onderzoek ook geen uitspraken over gedaan, maar de schrik zit er bij de omroep goed in. Lonneke van der Zee, directeur van BNNVara, vertelde:

De eerste zorg is uitgegaan naar Tim, de beveiliger en receptiemedewerker in kwestie en het redactieteam van BOOS. Vanzelfsprekend had het nieuws over deze gebeurtenissen grote impact. Zij hebben de hulp gekregen die nodig is om dit te kunnen verwerken. Het is weerzinwekkend dat we te maken hebben gehad met zo’n ernstig incident.

Tim heeft zelf nog niet gereageerd. Sterker nog, op zijn Twitter, waarop hij normaal gesproken behoorlijk actief is, is het al sinds eind augustus stil. De verdachte is in afwachting van zijn proces, dat naar verwachting eind december zal beginnen.

Met Arjen Lubach deed hij al eens een deug-quiz

Check dit ook even

Check dit ook even

Meer over
Delen

Reacties

Reacties