Chaotische taferelen in Alkmaar: 'politie arresteert Legia-spelers, voorzitter krijgt klappen' Sport
Auteur
06/10/2023 11:01

Chaotische taferelen in Alkmaar: 'politie arresteert Legia-spelers, voorzitter krijgt klappen'


Na de wedstrijd tussen AZ en Legia Warschau was het in Alkmaar behoorlijk chaotisch. Naar verluidt heeft de politie meerdere spelers van Legia Warschau gearresteerd en heeft de voorzitter van de Poolse club, Dariusz Mioduski, klappen gekregen.

Bartosz Kapustka en Rafael Lopes gearresteerd door politie

De ongeregeldheden begonnen toen Legia-spelers Bartosz Kapustka en Rafael Lopes werden gearresteerd door de politie. De reden voor hun arrestatie is nog onbekend, maar toen Dariusz Mioduski - de voorzitter van Legia - tussenbeide probeerde te komen, werd hij aangevallen en geslagen door onbekende personen. De situatie escaleerde snel waarna de politie de orde moest herstellen.

De politie en de beveiliging wilden de Legia-spelers en trainingsstaf niet het stadion uit laten. De spelers, staf en president Mioduska werden aangevallen. De motorische voorbereidingstrainer werd geslagen met knuppels!!! Een gigantisch schandaal in Nederland!

UPDATE: ’Beveiliger AZ ernstig mishandeld door spelers Legia: gebroken elleboog en hersenschudding’.

Onrustig voorafgaand aan de wedstrijd

Voor de wedstrijd was het ook al onrustig. Poolse supporters bestormden de toegangspoort en raakten slaags met de ME. Eén ME'er raakte gewond. De Poolse fans kregen het voor elkaar wapenstokken en pepperspray te jatten.

X/ultrassnl

"Er brak een knokpartij uit die telkens weer bleef oplaaien"

De uitgang naar de spelersbus van Legia werd door beveiligers geblokkeerd, zodat spelers, stafleden en journalisten niet naar buiten komen [...] Uiteindelijk ging de deur open en brak er een knokpartij uit die telkens weer bleef oplaaien. Het was coach Kosta Runjaic die tussenbeide kwam en zijn spelers instrueerde om de bus in te gaan, wat ze deden

Check hier de samenvatting van het duel 👇

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties