BIOS uitlezen...
Je moet voor € 250.000,- kiezen: een hok in Amsterdam of een complete kerk in Vriezenveen Lifestyle
Auteur
06/10/2023 08:04

Je moet voor € 250.000,- kiezen: een hok in Amsterdam of een complete kerk in Vriezenveen


Het is al even geleden dat we in onze Funda-rubriek een vergelijking hebben gehad, dus daar leek het ons wel weer eens tijd voor. Er is vandaag namelijk genoeg te kiezen: ga je naar Amsterdam of naar Vriezenveen?

Zoals iedereen wel weet zijn huizen in Amsterdam krankzinnig geprijsd. Ons pareltje van vandaag biedt bijvoorbeeld maar liefst 21 (!!) vierkante meter ruimte in totaal, en daar moet je € 250.000,- voor neerleggen. Precies, dat is € 11.905,- per vierkante meter.

Toch een schril contrast met een complete kerk in Vriezenveen die je voor exact datzelfde geld kunt kopen, en met een vierkantemeterprijs van € 708,- is die wel iets gunstiger qua prijs. Laten we de buitenkanten eens bekijken.

Welkom in Amsterdam

Hallelujah in Vriezenveen

De specificaties van de woningen

Voordat je als een malle richting Vriezenveen rijdt om daar je zuurverdiende euro's uit te geven zit er natuurlijk nog wel een kerkelijk addertje onder het gras: de kerk is momenteel nog een kerk en je zult er nog wel een paar dagen aan moeten knutselen voordat je er een fatsoenlijke woning van kunt maken, maar hey, een verschil van € 11.197,- per vierkante meter moet toch ergens vandaan komen. Laten we van beide huizen eens wat specs op een rijtje zetten:

✅ Bouwjaar: 1737 (A) versus 1932 (V)
✅ Woonoppervlakte: 21 m² (A) versus 353 m² (V)
✅ Aantal kamers: 2 (A) versus 12 (V)
✅ Aantal badkamers: 1 (A) versus 0 (V)
✅ Perceelgrootte: 0 m² versus 1.384 m² (V)

Verder kun je het appartement in Amsterdam qua afwerking zo betrekken, maar zijn er bij de kerk nog wel wat extra klusjes te doen: de goten zijn slecht, er is lekkage bij de goot van de kerk aan de westzijde, het uitwendige schilderwerk is slecht en het sanitair is matig. Tel dus nog wel wat extra knaken bij de verkoopprijs op om het geheel weer een beetje leefbaar te maken, maar dan heb je ook wat.

Mocht je tot aanschaf over willen gaan dan kun je hier (Amsterdam) en hier (Vriezenveen) terecht, maar laten we eerst een rondleiding doen. We beginnen in Amsterdam!

Op naar Vriezenveen

Nou, dat was het. Meer ruimte is er niet. Dit in tegenstelling tot de kerk in Vriezenveen, waar we nu even binnenwippen:

Poll

Poll

Veel besproken

Veel besproken

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties