Beelden opgedoken van heftige brand van Irakese bruiloft die 119 levens eist Nieuws
Auteur
04/10/2023 14:02

Beelden opgedoken van heftige brand van Irakese bruiloft die 119 levens eist


In het Hamdaniya-district van Irak vond vorige week de bruiloft tussen twee Haneen (18) en Revan Esho (27) plaats, maar het feest eindigde in een drama waarbij 119 mensen om het leven kwamen en 150 mensen gewond raakten.

Tijdens de feestelijkheden, waarbij maar liefst 1300 mensen aanwezig waren, werd vuurwerk aangestoken en dat bleek het begin van een gigantische brand die ongenadig om zich heen sloeg. De zaal bleek totaal niet te voldoen aan de veiligheidseisen waardoor het plafond al snel naar beneden kwam. Overlevenden werden naar nabijgelegen ziekenhuizen vervoerd.

Brandbare materialen

De vader van de bruid houdt de eigenaar van de zaal verantwoordelijk. Na onderzoek blijkt dat de zaal bedekt was met licht ontvlambare Ecobond-panelen en dat er in het gebouw nauwelijks of geen brandblussers aanwezig waren. Ondertussen zijn er rondom de noodlottige dag 14 mensen aangehouden en is verder onderzoek is in gang gezet. Volgens de Iraakse minister van binnenlandse zaken Abdul Amir al-Shammari zullen de verantwoordelijken hun straf niet ontlopen.

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties