Jumbo Haarlem zet beelden online van jongeren die met fatbikes een ruit slopen Nieuws
Auteur
04/10/2023 10:15

Jumbo Haarlem zet beelden online van jongeren die met fatbikes een ruit slopen


In Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Bennebroek hebben inwoners al tijdenlang last van jongeren op fatbikes die de bewoners zouden lastigvallen en intimideren. Daar blijft het niet bij, want in Haarlem is nu ook de schuifdeur van een Jumbo gesloopt.

Een tweetal van fatbikebestuurders knalden tegen de winkeldeur aan, waarna deze flink beschadigd raakte. Helaas voor deze jongens staan ze behoorlijk duidelijk op camera, en de bedrijfsleider van de winkel aan de Engelenburg zette de beelden online.

Willen degenen die dit hebben veroorzaakt zich even melden bij Jumbo aan de Engelenburg? Dan kunnen we even praten over de schade die jullie dienen te vergoeden: als het goed is zijn jullie (ouders) hier voor verzekerd. Bij voorbaat dank voor jullie begrip en medewerking & begrip en tot snel?'
Facebook/JumboHaarlem

Eigen rechter spelen

De politie is daar wat minder blij mee, zo vertelde een woordvoerder:

Bij ons gaat er een heel zorgvuldige procedure aan vooraf als we zoiets doen. Dan hebben we bijvoorbeeld eerst overleg met het Openbaar Ministerie en het hangt er ook helemaal vanaf hoe ernstig het delict is. 

Dat een bedrijf deze beelden zo online zet, juichen we zeker niet toe. Maar in deze tijden met veel social media, begrijpen we het wel ergens. Het gebeurt vaker. Maar het is natuurlijk niet goed dat een bedrijf of particulieren zo voor eigen rechter gaan spelen. (Bron: NHNieuws.nl)

Het is overigens niet de eerste keer dat de winkel met een voorval in het nieuws komt: in 2020 knalde er bij een gewapende overval nog een bestelbus dwars door de deuren, waarbij de bestuurders nét een medewerkster misten.

De schade aan de deur

Facebook/JumboHaarlem

Check dit ook even

Check dit ook even

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties