De politie had de handen weer vol aan vastgelijmde Duitse klimaatactivisten op de A12 Nieuws
Auteur
02/10/2023 14:02

De politie had de handen weer vol aan vastgelijmde Duitse klimaatactivisten op de A12


De snelwegblokkage van Extinction Rebellion gaat op de A12 onverminderd door: elke dag om 12:00 verzamelen activisten zich om het verkeer tegen te houden. Ze zijn pas van plan om te stoppen als de overheid stopt met het uitdelen van 'klimaatsubsidies'.

Een hoop mensen hebben er inmiddels wel genoeg van, waaronder een Hagenees in een E-tron, maar de rebellen weten van geen wijken en krijgen zelfs hulp van de Duitse protestgroep Letzte Generation. Een aantal van onze oosterburen hadden zich stevig vastgelijmd, waardoor de politie de handen vol had aan het verwijderen van deze mensen.

Tegendemonstranten in Den Haag

Het was met 600 aanhoudingen een druk dagje gisteren, mede vanwege de aangekondigde tegendemonstratie waar enkele tientallen deelnemers op af kwamen. De blokkade van Extinction Rebellion werd dan ook vroegtijdig beëindigd omdat de veiligheid in het geding zou zijn gekomen. Overigens heeft de groepering vorige week een kort geding tegen de overheid aangespannen om zo de inzet van het waterkanon te verbieden. Wordt vervolgd.

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties