De kogel is door de kerk: na Philip Freriks vertrekt ook Maarten van Rossem bij De Slimste Mens TV
Auteur
26/09/2023 10:30

De kogel is door de kerk: na Philip Freriks vertrekt ook Maarten van Rossem bij De Slimste Mens


De kennisquiz 'De Slimste Mens' is al vanaf het begin een enorm kijkcijferkanon. Het programma begon in 2006 als 'De Slimste', kreeg een vervolgseizoen in 2009 en werd in 2012 omgetoverd tot de show die we inmiddels kennen. Vanaf die tijd werd het programma ook gepresenteerd door Philip Freriks, met Maarten van Rossem als vaste sidekick en jurylid. Een goede combinatie, want het programma wist het laatste seizoen gemiddeld 2 miljoen kijkers per aflevering te trekken.

Freriks gaf onlangs aan te gaan stoppen met het programma en het stokje na het winterseizoen van 2024/2025 over te dragen aan Herman van der Zandt. Maarten van Rossem gaf toen aan zelf niet te vertrekken en tot zijn honderdste door te willen met het programma (hij is nu bijna 80), maar nu blijken zijn plannen toch anders dan gedacht en zal hij op datzelfde moment ook afscheid nemen.

Tot mijn honderdste blijven, dat vond ik wel geestig. In werkelijkheid ga ik dat natuurlijk niet doen. Weet ik veel of ik die leeftijd überhaupt haal. Door te stellen dat ik zou blijven zitten waar ik zit, heb ik er bewust voor gekozen om mensen een beetje te ergeren. [...] Wij weten het dus al een tijdje. Er verder over speculeren is onzinnig en, als ik voor mezelf mag spreken, ook zeer onaangenaam. Bovendien is het nog een heel eind weg. Misschien zijn we allebei wel dood. (Bron: De Telegraaf)

Een aantal hoogtepunten uit het programma

Nog meer interessants

Nog meer interessants

Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair