De rampzondag van Ajax: klassieker gestaakt, supporters slopen Arena, Mislintat ontslagen en van Gaal bedankt Sport
Auteur
25/09/2023 10:58

De rampzondag van Ajax: klassieker gestaakt, supporters slopen Arena, Mislintat ontslagen en van Gaal bedankt


Dat het bij Ajax niet zo lekker loopt na het vertrek van technisch directeur Marc Overmars hebben we allemaal wel meegekregen. Waar de club een tijd geleden nog met de Europese top meedeed is daar nu vrij weinig van over, en na de pijnlijke klassieker van gistermiddag lijkt de chaos compleet.

Ajax-supporters bestormen de hoofdingang

Op dit moment staat Ajax 14e (dat dan weer wel) in de Eredivisie met vijf punten uit vijf wedstrijden en al tien punten achterstand op gedeelde koplopers PSV en AZ. De Klassieker tegen aartsrivaal Feyenoord was gister zowaar nóg een nog groter dieptepunt; bij een stand van 3-0 werd de kraker definitief gestaakt door scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Boze Ajax-supporters bestormden de hoofdingang waardoor de Feyenoord-spelers in de kleedkamer moesten blijven wachten.

Biergooier uit het stadion gezet

TikTok@j11holts89

Technisch directeur Sven Mislintat per direct ontslagen

Gisteravond kwam het nieuws naar buiten dat de nieuwe technisch directeur Sven Mislintat, die in 4 maanden tijd dik 150 miljoen euro binnen harkte door meerdere basisspelers te verkopen en zo'n 110 miljoen aan twaalf (vrij onbekende) aankopen uitgaf, per direct is ontslagen vanwege gebrek aan steun. Daarnaast wordt er een verdere leegloop verwacht en hangt volgens Valentijn Driessen ook bij coach Maurice Steijn, Jan van Halst en RvC-voorzitter Pier Eringa het zwaard van Damocles boven hun hoofd.

Van Gaal is níet de reddende engel

Volgens velen is Louis van Gaal de aangewezen persoon die Ajax op dit moment uit deze misère kan trekken, maar die heeft vandaag officieel bedankt voor de 'eer'. Zijn gezondheid gaat voor, hij staat voortdurend onder behandeling vanwege prostaatkanker, en "coach van een club zie ik niet meer zitten".

Nog meer interessants

Nog meer interessants

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties