De leukste vakanties met de kinderen Lifestyle
Auteur
21/09 09:27

De leukste vakanties met de kinderen


Wanneer je met de kinderen op vakantie gaat, is dit natuurlijk een heel ander soort vakantie dan wat je gewend was toen je lekker met z’n tweeën op pad ging. Toch is het wel een hele beleving om met de kinderen op vakantie te gaan, aangezien dit natuurlijk je grootste bezit is. Nu zullen de eerste paar jaren qua accommodatie keuze niet zo heel spannend zijn, aangezien de kinderen in de eerste paar jaar weinig tot niets meekrijgen, is het vooral een kwestie van genieten op de momenten dat het kan. Naarmate ze ouder worden is dit natuurlijk een ander verhaal. Omdat het vooral belangrijk is dat de kinderen zich dan kunnen vermaken, hebben wij de leukste vakanties voor je op een rijtje gezet. Want laten we eerlijk zijn, als de kinderen zich kunnen vermaken, hebben we het als ouders ook leuk.

Ga slapen in een safaritent

Welk kind vindt het nu niet helemaal te gek om in de natuur te blijven kamperen. Omdat veel ouders niet alleen waarde hechten aan de vrijheid en faciliteiten, maar ook vooral aan de gemakken van de accommodatie zelf, is slapen in een safaritent de perfecte manier om luxe en comfort te combineren met kamperen. Safaritenten zijn namelijk zo ingericht, dat ze beschikken over alle noodzakelijk faciliteiten, die je ook mag verwachten in een hotel of appartement. Niet alleen kun je er heerlijk warm douchen, maar zijn deze tenten ook voorzien van comfortabele bedden, waarbij je niet bang hoeft te zijn dat je ‘s ochtends met een stijve nek opstaat.

Zon, zee en strand

Naast een avontuurlijke vakantie, is het ook heerlijk om te genieten van zon, zee en strand. Vooral wanneer de kinderen iets ouder zijn en zich ook zelf kunnen vermaken, is dit de perfecte vakantie voor het hele gezin. Niet alleen lekker voor jezelf om even bij te tanken, maar ook voor de kinderen. Wel is het belangrijk te kijken naar een hotel dat gericht is op kinderen, zodat er ook een animatieteam is waar de kinderen naartoe kunnen. Nu is het niet de bedoeling dat dit wordt gezien als een soort van opvang, maar is het wel ontzettend leuk voor de kinderen om zich heerlijk te kunnen vermaken. Vind je het nu spannend om ver te vliegen, dan kun je natuurlijk ook gewoon eerst een weekendje naar de Nederlandse kust gaan om te kijken hoe ze het vinden.

Actieve vakanties

Zijn jij en je kinderen echte avonturiers, dan is het ook leuk om bijvoorbeeld naar de Belgische Ardennen te gaan. Hier kunnen ze abseilen en ook raften, waardoor ze al hun energie kwijt kunnen. Het enige is wel dat je goed kijkt naar de leeftijd, omdat jonge kinderen hier eigenlijk niet veel aan hebben. Zijn de kinderen wat ouder, zo rond een jaar een 10, dan is dit zeker een vakantie om op je lijstje te zetten. Zorg er wel voor dat je voor vertrek de nodige voorbereidingen treft, aangezien dit type vakanties er net even wat anders uitzien dan een zon, zee en strand vakantie.

Retepopulair, sowieso checken dus

Retepopulair, sowieso checken dus

Personen