3 populaire vormen van investeren Crypto
Auteur
19/09 12:15

3 populaire vormen van investeren


Wanneer we het hebben over investeren, dan is dit voor velen een ver van hun bed show. Toch hoeft dit absoluut niet zo te zijn en is het juist een verstandige manier om te beginnen met het opbouwen van vermogen. Uiteraard is het wel belangrijk dat je eerst zorgt voor een buffer, ook wel een noodfonds genoemd. Afhankelijk van je maandelijkse kosten en samenstelling van het huishouden, kan dit variëren van enkele duizenden euro’s tot misschien wel meer. Zo voorkom je dat je straks bijvoorbeeld een deel van je beleggingen moet verkopen, omdat de wasmachine de geest heeft gegeven. Heb je dit allemaal op orde en wil je graag beginnen met investeren, dan zijn dit 3 populaire vormen, die voor de meesten onder ons ook redelijk laagdrempelig zijn.

Beleggen in aandelen

Aandelen zijn al lang een favoriete keuze voor investeerders wereldwijd. Door te investeren in aandelen koop je feitelijk een deel van een bedrijf. Als het bedrijf groeit, stijgt de waarde van je aandelen mee. Dit maakt aandelen een interessante optie voor diegenen die op zoek zijn naar rendement op de lange termijn. Een belangrijk voordeel van beleggen in aandelen is dat het relatief gemakkelijk is om te beginnen. Met online brokers kun je eenvoudig aandelen kopen en verkopen, zonder ingewikkelde procedures. Daarnaast heb je als aandeelhouder stemrecht binnen het bedrijf, waardoor je actief betrokken kunt zijn bij de besluitvorming. Er zijn echter ook risico's verbonden aan beleggen in aandelen. De waarde van aandelen kan sterk schommelen, afhankelijk van marktsentiment en economische omstandigheden. Goed onderzoek doen is daarom ook ontzettend belangrijk. Dit geldt niet alleen op het moment van aanschaf, maar ook gedurende de tijd dat je ze in bezit hebt.

Beleggen in crypto

Cryptocurrencies, zoals Bitcoin en Ethereum, hebben de afgelopen jaren veel aandacht gekregen en dat is natuurlijk niet voor niets. Deze digitale valuta's bieden investeerders de mogelijkheid om te profiteren van de enorme groei en volatiliteit in deze markt. Uiteraard is het dus wel belangrijk dat je dit alleen doet met geld dat je ook kunt missen. Zo zijn fluctuaties van 5 tot 10 procent binnen een tijdsbestek van een paar uur de normaalste zaak van de wereld. Wat vooral belangrijk is, is dat je net als bij het beleggen in aandelen, het crypto nieuws goed leest, zodat je precies weet wat er allemaal speelt. Op basis van deze informatie kun je dan vervolgens je keuze maken.

Beleggen in vastgoed

Bij beleggen in vastgoed denken we vaak direct aan het kopen van een tweede woning om deze vervolgens te verhuren. Uiteraard behoort dit ook tot beleggen in vastgoed, maar er zijn nog veel meer opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van het kopen van een garagebox om deze vervolgens te verhuren, aangezien dit qua aanschaf vaak een stuk realistischer is voor de startende belegger. Wil je liever helemaal niet beleggen in fysiek vastgoed, dan kun je er ook voor kiezen om te beleggen in een vastgoedfonds. Dit type fondsen beheren het geld van tientallen beleggers en kopen op basis daarvan vastgoed. Afhankelijk van jouw investering krijg je maandelijks een vast percentage aan rendement.

Ook interessant

Ook interessant

Personen