Amerikaanse groep acteurs verspreidt nepvideo's voor zoveel mogelijk likes, woede en ophef Nieuws
Auteur
18/09/2023 13:02

Amerikaanse groep acteurs verspreidt nepvideo's voor zoveel mogelijk likes, woede en ophef


Dat er op social media een flinterdunne scheidslijn bestaat tussen de waarheid en complete onzin weten we allemaal wel. Soms onschuldig, in de vorm van een filtertje of een beetje Photoshop-geknutsel aan een foto, maar soms ook puur en alleen bedoeld om ophef te veroorzaken. Denk aan fake news, en een Amerikaanse groep acteurs geeft hier nu een nieuwe draai aan.

Rage-farming voor de likes

Zij zijn namelijk maar uit op één ding: rage-farming. Volgens Wikipedia:

Rage farming of rage-baiting is een term uit het internetjargon die verwijst naar een manipulatieve tactiek om verontwaardiging op te wekken met als doel het vergroten van het internetverkeer, online betrokkenheid, inkomsten en ondersteuning. Het neologisme clickbait verwijst naar sensationele inhoud op het internet die gericht is op het aantrekken van clicks ten koste van nauwkeurigheid en kwaliteit. Rage-baiting en rage farming manipuleren gebruikers om in te gaan op beledigende, opruiende "koppen", memes of opmerkingen.

Oftewel, ophef veroorzaken en hopen op héél veel shares en comments. Dat is namelijk weer goed voor je algoritme en dus zullen meer mensen je volgende video vinden, die weer nóg meer gedoe gaat veroorzaken. In dit geval gaat het om video's in een klaslokaal, waarin van alles gebeurt. Voornamelijk actuele zaken, zoals ouders die boos regenboogvlaggen uit de klas trekken, leraren die losgaan op het uiterlijk of de kleding van een leerling en blanke leerlingen die schoenen gooien naar zwarte leraren. Allemaal gefilmd in hetzelfde klaslokaal, allemaal dezelfde acteurs, allemaal dezelfde abominabele kwaliteit. Wie de mensen in de video's zijn is vooralsnog onbekend.

Alles voor de aandacht

Waarom? Dat is een klein beetje koffiedik kijken, maar het lijkt gewoon aandachtsgeilheid en natuurlijk financieel gewin te zijn. Een korte video maken en binnen no-time gaat 'ie viraal omdat het onderwerp heel veel mensen aanspreekt: dat veroorzaakt ophef en wellicht een paar dollar aan impressies. Oftewel, zie je vreemde Amerikaanse video's die zich afspelen in een klaslokaal? Tijd om even te dubbelchecken of je de hoofdrolspelers al eerder hebt gezien want de kans is groot dat je te maken hebt met amateurtoneel.

Wat is dit voor outfit?!

Weg met die regenboogvlag!

Trending vandaag

Trending vandaag

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties