Delen is lief

Email

Vrouw die zanger Rammstein aanklaagde nu zelf doelwit van onderzoek door Openbaar Ministerie

Het was wekenlang in het nieuws: Till Lindemann, zanger van Rammstein, werd aangeklaagd vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hij zou vrouwen uit het publiek hebben uitgekozen, mee backstage hebben genomen en daar zijn eigen privéfeestjes hebben gevierd. Nogal volwassen feestjes. Sterker nog, daar had hij speciaal personeel voor die de vrouwen uitkoos uit "row zero". Dit liep uit de hand toen er vanuit Litouwen een aanklacht kwam tegen de kollossale zanger: één vrouw had seks geweigerd waarna Till boos zou zijn geworden.

Hierna kwamen nog vele andere aanklachten, meerdere onderzoeken (waaronder in Duitsland en een vanuit de band zelf) en nog veel meer spookverhalen maar een aantal weken terug bleek dat alle onderzoeken waren stopgezet vanwege gebrek aan bewijs. De reputatie van de band heeft echter wel een beste deuk opgelopen, want naast de aanklachten waren er voor en tijdens concerten demonstraties tegen seksueel geweld. De band besloot zelfs om een aantal nummers (met nogal volwassen thema's) te schrappen tijdens hun shows.

Het verhaal krijgt nu echter een extra wending, want de vrouw die de oorspronkelijke aanklacht deed, Shelby Lynn, wordt nu zélf door het Openbare Ministerie van Litouwen onderzocht wegens smaad en laster. Het OM laat weinig los:

Het onderzoek werd, na ontvangst van de verklaring van de advocaat van de frontman van Rammstein, gestart in juli 2023. Om het lopende onderzoek niet te belemmeren, worden geen verdere details bekendgemaakt.

Lynn weigert zelf nog verder op de zaak te reageren. Wordt dus vervolgd!

Een toespraak van Lynn toen haar zaak nog liep

Artikel delen

Embed code

Ook veel bekeken

Topreactie (+)

Alleen Lindemann of gewoon de heel band?

Reacties ()

Gratis app!

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail