Dennis Schouten wil het liefst 'heteroseksuele, autochtone, witte Nederlanders' om zich heen Shownieuws
Auteur
11/09/2023 11:07

Dennis Schouten wil het liefst 'heteroseksuele, autochtone, witte Nederlanders' om zich heen


Voor ongenuanceerde opmerkingen en ophef kun je dag en nacht op X terecht. Er is altijd wel wat te zeuren, en ook ons aller Dennis Schouten heeft er een account. Al jaren overigens, en afgelopen weekend maakte hij de opmerking dat hij "steeds meer behoefte aan heteroseksuele, autochtone, witte Nederlanders om zich heen heeft". Boeeeee, racisme, hoe kan hij dat toch zeggen, hoe durft ie?!

Dat ligt allemaal nét even genuanceerder dan je denkt, want zijn opmerking was een reactie op een citaat van Joy Delima, een Nederlandse actrice. Deze zwarte vrouw meldde daarin dat zij steeds meer behoefte had aan zwarte mensen om zich heen, en daar kraaide, behalve natuurlijk wat mensen op X, in de media eigenlijk geen haan naar. Prima voor haar, lekker doen, girl power! We zijn benieuwd wat er zou gebeuren als Dennis zijn uitspraak zonder context in een interview had gedaan, we vermoeden dat de reacties iets minder gezellig waren geweest.

Voor de rechter

In september mag Dennis overigens weer naar de rechtszaal, dan dient zijn zaak tegen zijn rancuneuze ex Natasja Dragic. Hij klaagt haar voor 25.000 euro aan wegens smaad en laster, zij klaagt hém tegelijkertijd aan vanwege belediging en schenden van haar portretrecht. In Roddelpraat vertelde hij daar al eens openhartig over.

/ / Uitgelichte artikelen

Meer over
Delen

/ / Reacties