Heftige aardbeving treft Marokko met honderden doden en vermisten als gevolg Nieuws
Auteur
09/09/2023 08:33

Heftige aardbeving treft Marokko met honderden doden en vermisten als gevolg


Marokko is gisteravond rond 23:00 uur getroffen door een heftige aardbeving . De beving, die plaatsvond nabij de toeristische stad Marrakech, heeft volgens de laatste cijfers honderden levens geëist.

De aardbeving, met een kracht van 6.8 op de schaal van Richter, vond plaats op een diepte van 18,5 kilometer en het epicentrum bevond zich ongeveer tachtig kilometer ten zuidwesten van Marrakesh. Volgens de lokale autoriteiten zijn er zeker 296 mensen omgekomen en velen zijn opgenomen in ziekenhuizen. In Marrakesh stortte onder andere een minaret van een moskee in, waarbij brokstukken op geparkeerde auto's vielen.

Mensen onder het puin

Er zijn meldingen van beschadigde huizen en mensen die nog onder het puin liggen in verschillende gebieden, waaronder Asni. De beving werd gevoeld in een straal van 400 kilometer, zelfs tot in Algerije en Portugal. Dit was de krachtigste aardbeving die in een eeuw in Marokko is geregistreerd.

Update: dodental opgelopen tot ruim 600

Gebied van de aardbeving

Het moment van de aarbeving

Mensen vluchten uit de Koutoubia moskee

Playstation gered, ook belangrijk

Veel besproken

Veel besproken

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair