Dertig jaar tot levenslange gevangenisstraf voor That 70's Show-acteur Danny Masterson Nieuws
Auteur
08/09/2023 10:02

Dertig jaar tot levenslange gevangenisstraf voor That 70's Show-acteur Danny Masterson


Een paar maanden geleden meldden we al dat acteur Danny Masterson (47), beter bekend als Steven Hyde in That 70's Show, schuldig was bevonden aan verkrachting. Hij zou tussen 2001 en 2003 drie vrouwen misbruikt hebben in zijn huis in Hollywood en alhoewel de zaak vorig jaar nietig werd verklaard omdat de jury het niet eens kon worden startten de aanklagers een nieuw proces, en dit keer met een duidelijk vonnis.

In mei werd door een jury bepaald dat hij in twee gevallen schuldig is, over de derde aanklacht werden ze het weer niet eens. Daar heeft de rechter inmiddels ook een straf aan gekoppeld: 30 jaar tot levenslang. Advocaat Shawn Holley heeft al aangekondigd in hoger beroep te gaan vanwege 'substantiële fouten' en gebrek aan aantoonbaar bewijs.

Hoewel we veel respect hebben voor de jury in deze zaak en voor ons rechtssysteem in het algemeen, hebben ze het soms bij het verkeerde eind. En dat is hier gebeurd. Meneer Masterson heeft de misdaden waarvoor hij is veroordeeld niet gepleegd en wij en de advocaten in het hoger beroep, de beste en slimste in het land, hebben er vertrouwen in dat deze veroordeling wordt vernietigd.

Masterson heeft altijd ontkend maar zit al vast vanaf mei. De aanklagers houden vol dat hij makkelijk met zijn daden weg kon komen door de bescherming van de kerk van Scientology, waar Masterson en alle slachtoffers lid van waren.

Met deze rol werd Masterson wereldberoemd

/ / Nog meer interessants

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

/ / Reacties