Tennisser Alexander Zverev laat fan die 'Nazi-liedje' zingt uit het stadion verwijderen Nieuws
Auteur
06/09/2023 15:02

Tennisser Alexander Zverev laat fan die 'Nazi-liedje' zingt uit het stadion verwijderen


De US Open is inmiddels begonnen, en in de achtste finales mocht de Duitse tennisser Alexander Zverev het opnemen tegen de Italiaan Jannik Sinner. Zverev won uiteindelijk de wedstrijd, maar dat is niet waarom de wedstrijd herinnerd zal worden.

Halverwege de partij begon een toeschouwer namelijk de woorden "Deutschland über alles", een verwijzing naar het omstreden eerste couplet van het Duitse volkslied, te zingen. Een absolute no-go, aangezien dat couplet wordt gelinkt aan Adolf Hitler en de Nazi's en dus meldde Zverev dat direct bij umpire James Keothavong.

Hij zong net de beroemdste Hitler-leus ter wereld. Dit is niet te accepteren. Dit is ongelooflijk. [...] Hij zong het lied dat ten tijde van Hitler gangbaar was. Hij leefde blijkbaar heel erg mee met de wedstrijd en wilde me van slag brengen. Normaal vind ik het prima als toeschouwers betrokken zijn bij de partij, maar dit kan echt niet. Als Duitser ben ik niet echt trots op het verleden van mijn land. Het geeft je dan geen goed gevoel als je dit liedje hoort tijdens een wedstrijd.

De man werd al snel geïdentificeerd en het stadion uit gegooid.

Ook de moeite waard

Ook de moeite waard

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties