BIOS uitlezen...
Opnieuw honden aangetroffen bij 'horrorfokker' in Eersel, Powned gaat poolshoogte nemen Nieuws
Auteur
06/09/2023 12:04

Opnieuw honden aangetroffen bij 'horrorfokker' in Eersel, Powned gaat poolshoogte nemen


Iedereen die op zoek gaat naar een hond weet het eigenlijk wel: ga altijd naar een erkende fokker om te voorkomen dat je je pup bij een broodfokker haalt. Helaas zijn er nog steeds heel veel mensen die dat niet snappen en op Marktplaats op zoek gaan naar het goedkoopste exemplaar, en zo kwamen veel van dat soort mensen in het verleden bij Jan P. in Eersel terecht.

Honderden honden en pups zaten ongesocialiseerd en niet zindelijk in kleine hokken, en de organisatie House of Animals stelde deze dierenmishandeling aan de kaak. Na jaren van inspecties en het opleggen van meerdere dwangsommen nam de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) afgelopen mei maar liefst 435 honden van de 'horrorfokker' mee en hij beloofde dat hij nooit meer honden in huis zou nemen.

De honden werden ondergebracht op plekken waar ze wel de juiste zorg konden ontvangen, maar bij een recente controle werd een schokkende ontdekking gedaan: Jan had wéér honden in huis, waaronder puppies. Tijd voor Powned om eens te gaan vragen hoe dat allemaal zit.

Undercover beelden van een eerder onderzoek

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

Reacties

Reacties