BIOS uitlezen...
Inwoners Ter Apel klaar met stelende asielzoekers, komen in actie met eigen burgerwacht Nieuws
Auteur
10/08/2023 09:52

Inwoners Ter Apel klaar met stelende asielzoekers, komen in actie met eigen burgerwacht


In Ter Apel ervaren inwoners al jaren overlast van een groep asielzoekers in het naastgelegen asielzoekerscentrum. Een groep die nauwelijks kans maakt op een verblijfsvergunning, veroorzaakt dagelijks problemen. Ondanks verschillende maatregelen lijken de problemen alleen maar toe te nemen: vernieling van auto's en woningen, maar ook diefstal is een structureel probleem. Inwoners voelen zich niet meer veilig.

Burgerwacht

Omdat de overheid geen succes boekt met maatregelen, hebben inwoners een eigen 'Burgerwacht Ter Apel' opgericht, om een oogje in het zeil te houden of in de grijpen waar nodig. Ze zijn klaar met niets doen.

Inbraak in woning

Dat het nodig is werd onlangs wel duidelijk, toen een tweetal asielzoekers besloot te gaan winkelen bij iemand thuis. De buurman van desbetreffende woning werd wakker en besloot er in zijn boxershort op de fiets achteraan te gaan, en de burgerwacht ook op de hoogte te brengen. Dit leidde er uiteindelijk toe dat beide asielboefjes werden opgepakt. Niet door de politie, maar door de burgers zelf; vastgebonden met tiewraps en al.

Camerabeelden van de inbraak

Henk Gerritsen

Buurtwacht in actie

Nieuwsuur

Opgepakt staat netjes

Check dit ook even

Check dit ook even

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties