De idioterie waar je op TikTok geld mee verdient: de NPC-editie Random
Auteur
08/08/2023 17:01

De idioterie waar je op TikTok geld mee verdient: de NPC-editie


Onze Joey liet ons al eerder zien hoe narcistisch de huidige generatie is, dat de hashtags #PrayForAfghanistan en #StandWithUkraine lekker werden misbruikt en vandaag gaat het - je verwacht het niet - wéér over TikTok en deze keer wordt onderzocht hoe mensen geld verdienen die online doen alsof ze NPC's zijn.

Vooral TikTokker "Pinkydoll" is ondertussen een wereldwijd fenomeen geworden en schijnt gemiddeld zo'n $ 2000 tot $ 3000 per stream binnen te harken.

Wat is een NPC?

Een NPC, ofwel "Non-Playable Character", is een term uit de wereld van videogames. Het verwijst naar een karakter in het spel dat niet door de speler wordt bestuurd, maar door de computer. Je kunt het vergelijken met een bijrol in een film of toneelstuk. De NPC's hebben vaak vooraf bepaalde rollen, zoals het geven van opdrachten aan de speler, handelen als verkoper, of fungeren als tegenstander. Ze volgen vaste patronen en scripts en hebben meestal geen invloed van een menselijke speler achter zich. Hierdoor maken ze de spelwereld levendiger en geven ze vaak context en structuur aan het verhaal binnen het spel.

/ / Check dit ook even

Meer over
Delen

/ / Reacties