Beelden van het noodweer in Slovenië waarbij 2 Nederlanders zijn omgekomen Nieuws
Auteur
05/08/2023 11:31

Beelden van het noodweer in Slovenië waarbij 2 Nederlanders zijn omgekomen


Sinds donderdagavond wordt Slovenië getroffen door hevige regenval waarbij in 24 uur tijd in het noorden van Slovenië de hoeveelheid neerslag uit de lucht is gekomen die normaal gesproken in een hele maand valt. Gisteren kwam het trieste nieuws naar buiten dat twee Nederlanders van 52 en 20 jaar uit Gouda, die een tocht bij een berg in het noorden van het land maakten, bij overstromingen in Slovenië zijn omgekomen. Meerdere delen van Slovenië zijn getroffen door zeer zware regenval en zeker zestienduizend huishoudens zitten zonder stroom.

De Nederlander Marc Witteveen filmde de rivier bij zijn huis in de regio Savinjska die volledig buiten z'n oevers is getreden.

Rivier is bij mijn huis en heb er mijn auto door verloren. Wilde auto in veiligheid brengen en toen brak de sam door, motor sloeg af, binnen 30 sec. auto vol water. Liep tot mijn borst in het water. Auto heeft een meter onder water gestaan
twitter/marcwitteveen

Meer beelden van de overstroming

Meer dan 10 centimeter in 24 uur

Volgens de Sloveense autoriteiten is er in 24 uur meer dan 10 centimeter regen gevallen, de hoeveelheid die doorgaans in een maand valt. De afgelopen twaalf uur zijn reddingsdiensten meer dan duizend keer in actie gekomen. De verwachting is dat de regen nog zeker een dag aanhoudt.

twitter/marcwitteveen

Animatie van de hoeveelheid regen die is gevallen

Ook de moeite waard

Ook de moeite waard

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

Reacties

Reacties