ME grijpt hardhandig in bij rellen tijdens FC Twente - Hammarby in Grolsch Veste Nieuws
Auteur
28/07/2023 10:06

ME grijpt hardhandig in bij rellen tijdens FC Twente - Hammarby in Grolsch Veste


Het was weer eens raak tijdens de wedstrijd tussen FC Twente en het Zweedse Hammarby, die in de Conference League werd gespeeld. Voorgaand aan de wedstrijd was de binnenstad van Enschede al uitgeroepen tot veiligheidsrisicogebied en in Hengelo was zelfs een noodbevel van kracht. Er ging dus al het een en ander in de lucht en helaas kregen de veiligheidsdiensten gelijk.

Tijdens de minuut stilte die werd gehouden ter nagedachtenis van oud-speler en voormalig FC Twente-scout Dais ter Beek en Theo Pahlplatz, die eerder deze maand overleed, zongen de supporters van Hammarby vrolijk door. Direct na afloop van de wedstrijd (die met 1-0 door FC Twente werd gewonnen) zocht de harde kern van Twente de confrontatie met de Zweedse supporters op. Ook buiten het stadion was het onrustig. Er werden 10 mensen gearresteerd wegens geweldpleging, mishandeling, belediging van een ambtenaar in functie, één Zweedse supporter viel van de tribune en moest richting ziekenhuis.

De ME veegde uiteindelijk het stadion schoon. Twente-directeur Paul van der Kraan noemde de rellen 'vreselijk' en 'Twente-onwaardig'. Ook werd volgens hem te laat ingegrepen:

In een van de scenario's die we vooraf besproken hebben, zouden we direct met stewards en beveiligingspersoneel komen. Maar dat duurde erg lang.

Volgende week is de return in Stockholm. Of daar Twente-supporters bij aanwezig mogen zijn is op dit moment nog niet bekend, het kan zijn dat de Enschedese club besluit om geen fans mee te laten reizen.

Voorafgaand aan de wedstrijd

De ME grijpt in

Er werd flink gemept

Meer beelden van de rellen

Ook Noa Vahle was flink onder de indruk

Nog meer interessants

Nog meer interessants

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties